Diensten

Woorden hebben macht. Daarom is het belangrijk om woorden op de juiste manier over te brengen. Want bij elke boodschap past weer een andere tekstvorm.

Daarom bespreken we eerst altijd samen wat voor tekst je nodig hebt. Daarna zorg ik ervoor dat ik jouw boodschap zo goed mogelijk verwoord. Verder werk ik samen met een webbouwer en fotograaf. Om jou nog beter van dienst te kunnen zijn.

Webteksten
Uitnodigende, duidelijke webteksten met de juiste trefwoorden zorgen ervoor dat je vindbaar bent op internet en dat jouw doelgroep geïnteresseerd raakt en blijft. Want wat doe je als je op een website komt en de tekst spreekt je niet aan? Je klikt weg.

Elke website is verschillend en heeft een andere doelgroep. Een website van een visagist of grote onderneming trekt weer heel andere bezoekers dan de website van een timmerman. Het schrijven van webteksten is dan ook maatwerk.

Geen enkele website kan zonder heldere taal. Haal daarom meer uit je website en zorg ervoor dat klanten je vinden, geïnteresseerd raken én bij je terugkomen.

Artikelen, reportages en interviews
Interviews en nieuwsberichten. Reportages en profielen. Voor een krant, een tijdschrift of bedrijfsmagazine. Online en offline. Het is voor mij gesneden koek. Voor verschillende media en bedrijven schrijf ik uiteenlopende teksten.

Mijn kracht? Goed luisteren en de juiste vragen stellen. Alleen dan kom je tot de kern. En alleen dan kun je een verhaal vertellen waarbij je de lezer pakt. Heb je ook een verhaal dat verteld moet worden? Ik schrijf het graag voor je.

Persbericht
Aandacht voor je bedrijf, product of dienst is goud waard. Een persbericht is een relatief eenvoudige en goedkope manier om deze aandacht te krijgen. Daarnaast is het een groot voordeel dat je met een persbericht gemakkelijk een groot publiek kunt bereiken via verschillende media. Als ervaren journalist ben ik getraind in het  schrijven van goede persberichten om bij jouw doelgroep in het vizier te komen.

Nieuwsbrief
Het uitgeven van een nieuwsbrief is een uitstekende manier om contact te onderhouden met je doelgroep. Het is goedkoop, je kunt er gemakkelijk relevante en actuele informatie mee verspreiden en het zorgt voor een band met de lezer.

Daarnaast zorg je ervoor dat er keer op keer aandacht gevestigd wordt op je bedrijf. Dit geldt echter alleen wanneer je zorg en aandacht besteedt aan de nieuwsbrief, waardoor deze uitnodigend is en blijft voor de lezer. Ik help je daar graag bij.

Redigeren en corrigeren
Heb je al een tekst geschreven, maar ben je niet helemaal zeker van je zaak? Of wil je graag dat iemand anders er met een frisse blik naar kijkt? Ook dan kan ik wat voor je betekenen. Naast het schrijven van teksten houd ik me namelijk ook bezig met redigeren en corrigeren.

Zo haal ik onder andere type- en spelfouten uit jouw tekst. Daarnaast geef ik vrijblijvend advies over de schrijfstijl en opbouw van de tekst. Wanneer je ontevreden bent over gedeeltes of zinnen uit je eigen tekst, dan kan ik die voor je herschrijven. Zodat je daarna wel helemaal zeker bent van je zaak.

Educatieve en historische producties
Zoek je een professional voor een historische tekst of een educatieve productie? Ook dan ben je bij mij aan het goede adres. Want naast de opleiding journalistiek heb ik ook een educatieve master geschiedenis behaald. Daarnaast geef ik al meerdere jaren geschiedenis aan de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs.

Door mijn achtergrond als docent en historicus ben ik ervaren in het maken van uiteenlopende vormen van educatief en/of historisch (les)materiaal. Zo heb ik voor het Drents Archief twee educatieve quizzen ontworpen en hielp ik mee bij de totstandkoming van de Canon van Drenthe voor het voortgezet onderwijs.